Edukacija za udruge za zaštitu potrošača

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, nositelj područja zaštite prava potrošača u Republici Hrvatskoj, zajedno s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske,Ministarstvom pravosuđa, Ministarstvom financija, Ministarstvom poljoprivrede, Ministarstvom zaštite okoliša i energetike i Hrvatskom narodnom bankom organizira stručnu edukaciju za udruge za zaštitu prava potrošača u Republici Hrvatskoj koja će se održati 23. studenoga 2017. godine u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta (kino dvorana) s početkom u 9:00 sati.

Na stručnoj edukaciji izlagat će se o sljedećim područjima: odredbe Zakona o zaštiti potrošača (učestale pritužbe potrošača), primjena Zakona o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova u praksi; nepoštena poslovna praksa trgovaca (najčešća ponašanja trgovaca na tržištu); odgovornost za materijalne nedostatke stvari i jamstvo za ispravnost prodane stvari; financijska pismenost u RH, zaštita korisnika usluga kreditnih institucija; informacije o hrani (opće i nutritivno označavanje hrane); primjena Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom te financiranje projekata i programa udruga za zaštitu potrošača iz javnih izvora.

Registraciju za sudjelovanje na edukaciji (ime i prezime, naziv udruge) potrebno je izvršiti na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 20. studenoga 2017.

Vanjske poveznice i dokumenti

Prevedi / online translate
English Croatian French German Italian Portuguese Russian Spanish
Savjeti se mogu dobiti
radnim danom
od 10:00 do 14:00 sati
e-mail: savjeti@mreznica.info

RADNO VRIJEME SAVJETOVALIŠTA
Radnim danom: 07:00 - 15,00 sati
Izvješća