Održana prva informativno-edukativna radionica u sklopu projekta "Potrošačka školica"

U subotu, 06. srpnja 2019. godine, u Demokratskom rasadniku Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa, održana je prva informativno - edukativna radionica u sklopu projekta "Poštrošačka školica" pod nazivom "Opća prava potrošača".

Potrošačima su voditeljica projekta Monika Milčić, i izvoditelj na projektu Dean Radišić održali predavanje o najvažnijim potrošačkim pravima prema mišljenju "MREŽNICE" - udruge za zaštitu potrošača grada Duge Rese, te su potrošačima kasnije pomogli u rješavanju njihovih konkretnih problema. Svi su polaznici radionice dobili i informativni letak s najvažnijim informacijama.

 

           Na predavanju i letku istaknuta su sljedeća prava:

  1.  Pravo na obaviještenost
  2.  Pravo na siguran proizvod
  3.  Pravo na pisani prigovor
  4.  Pravo na reklamaciju
  5.  Pravo na podnošenje prijave Tržišnoj inspekciji
  6.  Pravo na popravak, zamjenu, sniženje cijene ili povrat novca kod neispravnog proizvoda
  7.  Pravo na jednostrani raskid ugovora
  8.  Pravo na zaštitu od nepoštenih ugovornih odredaba
  9.  Pravo na alternativno rješavanje potrošačkog spora
  10.  Pravo na besplatni upis u registar „NE ZOVI“

Zahvaljujemo svima koji su došli na radionicu, a osobito gradu Dugoj Resi i gospodinu Igoru Črnugelju što su nam ustupili prostor Demokratskog rasadnika za održavanje prve informativno-edukativne radionice, te vas sve pozivamo na drugu radionicu u subotu 13. srpnja 2019. godine s temom "Ovrha" koju će izvoditi gospođa Marija Perušić struč.spec.oec, iz udruge „POTROŠAČICA“ – društva za zaštitu potrošačica Hrvatske.

Nositelj projekta „Potrošačka školica“ je „MREŽNICA“ – udruga za zaštitu potrošača grada Duge Rese, a „POTROŠAČICA“ – društvo za zaštitu potrošačica Hrvatske je partner na projektu „Potrošačka školica“ kojeg financira Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u iznosu od 47.704,55 kuna kroz Javni natječaj za dodjelu financijske podrške projektnima udruga koje djeluju u području zaštite prava potrošača u 2019. godini.

 

  

 

 

Back to Top