Održana četvrta informativno-edukativna radionica u sklopu projekta "Potrošačka školica"

U subotu, 12. listopada 2019. godine, u Demokratskom rasadniku Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa, održana je četvrta informativno - edukativna radionica u sklopu projekta "Potrošačka školica" s temom "Suvlasnički odnosi".

Predavanje su održali voditeljica projekta Monika Milčić i izvoditelj na projektu Dean Radišić iz „MREŽNICE“ – udruge za zaštitu potrošača grada Duge Rese, te su potrošačima kasnije pomogli u rješavanju njihovih konkretnih problema. Svi su polaznici radionice dobili i informativni letak s najvažnijim informacijama.

  

Voditeljica projekta Monika Milčić upoznala je sudionike radionice sa pojmom suvlasništva i suvlasničkim dijelovima kako ih definira Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. Objasnila je obveze upravitelja, te poslove redovite i izvanredne uprave te institut isključenja suvlasnika iz suvlasničke zajednice.

Gospodin Dean Radišić potrošačima je objasnio etažno vlasništvo i upravljanje cijelom nekretninom. Osvrnuo se i na predstavnika suvlasnika i zajedničku pričuvu te detaljno pojasnio donošenje odluka i nužne i hitne popravke na nekretnini.

Nakon samog predavanja potrošačima su izvoditelji radionice odgovarali na pitanja u vezi s osnivanjem udruge suvlasnika zbog upravljanja nekretninom te zajedničkom pričuvom i nelegalnim odlukama predstavnika suvlasnika.

Zahvaljujemo svima koji su došli na radionicu, a osobito gradu Dugoj Resi i gospodinu Igoru Črnugelju što su nam ustupili prostor Demokratskog rasadnika za održavanje treće informativno-edukativne radionice, te vas sve pozivamo na petu radionicu u subotu 09. studenoga 2019. godine s temom „Telekomunikacijske usluge i RTV pristojba“ koju će izvoditi voditeljica projekta Monika Milčić, i izvoditelj na projektu Dean Radišić.

Nositelj projekta „Potrošačka školica“ je „MREŽNICA“ – udruga za zaštitu potrošača grada Duge Rese, a „POTROŠAČICA“ – društvo za zaštitu potrošačica Hrvatske je partner na projektu „Potrošačka školica“ kojeg financira Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u iznosu od 47.704,55 kuna kroz Javni natječaj za dodjelu financijske podrške projektnima udruga koje djeluju u području zaštite prava potrošača u 2019. godini.

Back to Top