Garancija – instrument zaštite potrošačkih prava ili mit

U sklopu projekta „Potrošačka školica“, koji provode „MREŽNICA“ – udruga za zaštitu potrošača grada Duge Rese, zajedno s partnerima „POTROŠAČICA“ – društvom za zaštitu potrošačica Hrvatske planirana je izrada stručnih članaka s temama iz područja zaštite potrošača.

Nositelj projekta „Potrošačka školica“ je „MREŽNICA“ – udruga za zaštitu potrošača grada Duge Rese, dok je „POTROŠAČICA“ – društvo za zaštitu potrošačica Hrvatske partner na projektu „Potrošačka školica“ koji financira Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u iznosu od 47.704,55 kuna putem Javnog natječaja za dodjelu financijske podrške projektnima udruga koje djeluju u području zaštite prava potrošača u 2019. godini.

S obzirom na to da je institut garancije tema ovog članka, navest ćemo najvažnije elemente tog institiuta, mogućnost ostvarivanja prava na temelju istog te usporedbu s drugim instrumentom zaštite – odgovornosti prodavatelja za materijalni nedostatak.

Članak možete pročitati na sljedećoj poveznici: Garancija – instrument zaštite potrošačkih prava ili mit (originl - pdf)

Back to Top